tisdag, februari 27, 2007

Okänd västsvensk logopedstudent rasar mot GP:s ledarsida

Övre halvan av sidan domineras av Dagens Skojiga Karikatyr, av Mario Brancaglioni. Där visas varje morgon bilden av ett fiktivt samhälle som befolkas av 99% män. Varenda gång någon sorts grupp skall illustreras, görs det nämligen av en man. Studenter, skattebetalare, barn, läkare, invandrare, göteborgare, personifikationer av Jorden - män, män, män. Gärna över de femtio. En gång har jag sett en kvinna, och det var en sjuksköterska. Aha.

Nedre halvan besitts av Malin Lernfelt. Malin Lernfelt blev inkvoterad nån gång då någon i redaktionen kände att de behövde mjuka till sin framtoning. Malin Lernfelt pratar nämligen bara om ovidkommande petitesser jämfört med de andra ledarskribenterna (som förresten nästan alltid är män, de också). När artikeln ovanför behandlar det nya skattesystemet, pratar Malin Lernfelt om att föräldrar som låter sina "kladdpellar" måla grafitti längst Malin Lernfelts promenadstråk istället borde upplåta sina vardagsrumsväggar. Diskuterar de andra om hur klimatförändringarna bör hanteras, utgjuter sig Malin Lernfelt om hur de 18 månader hon ammade sitt barn var de bästa i hennes liv, och att det därför borde vara mer accepterat att amma offentligt. Hon drar sig inte heller för att rikta svidande kritik mot alla som tycker det vore bra med en bilfri innerstad - för tänk på alla de stackarna (läs: Malin Lernfelt med familj) som bor och jobbar i innerstan men inte gillar att cykla.

Varje morgon lägger undertecknad alltså tid och energi åt att svära över Mario och Malin. Vem ska ersätta mig för det?

Hälsar,
Vän av ordning

3 kommentarer:

Karin S sa...

Stackare! Ja kan åka till dig (är ju inte så långt längre =) varje morron å riva ut omtalade sida ur din GP! Vill du det?

Julia sa...

oj vad jag är ointellektuell som bara hoppar över ledarsidan! men jag slipper visst jobbigheter på det sättet, märker jag. /slut på kommentar då Iris vilt attackerar och försöker äta upp tandborsten i min mun. (vad roligt det skulle kunna låta om man inte visste att Iris är en katt.)

Ylva sa...

Nejnej, det är ju inte du utan ledarskribenterna som är ointellektuella. Du kan helt slappna av och fortsätta ignorera :)